ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΚΑΙ SUPPORTCY ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά συνεργαζόμαστε με το SupportCY Τράπεζας Κύπρου και παρέχουμε τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες του νέου Προγράμματος Πρόληψης Πυρκαγιών.

Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο στήριξης και ανάδειξης πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά σε ένα ακόμη κάλεσμα του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, παρέχοντας αυτή τη φορά τεχνολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του έργου των εθελοντών που συμμετέχουν στο νέο Περιβαλλοντικό του Πρόγραμμα Πρόληψης Πυρκαγιών με σύνθημα “Be a Fire Detector(Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς).

Πρόκειται για ένα ολιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του SupportCY Τράπεζας Κύπρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στοχεύει στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση πυρκαγιών στην Κύπρο.

Στην καρδιά του προγράμματος βρίσκεται το σώμα εθελοντών του SupportCY, το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο των κρατικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και κρίσεων. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό, μηχανοκίνητες και πεζοπόρες περιπολίες για πρόληψη πυρκαγιών και τη χρήση μη επανδρωμένων πτητικών μέσων (drones) για πρόληψη.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα, παρουσία σημαντικών κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων του Support CY και της ομάδας των εθελοντών, ενώ το παρών έδωσε και η κα Άννα Φωτίου, Store Manager του καταστήματός μας στη Λευκωσία.

Στην Κωτσόβολος πιστεύουμε στην τεχνολογία και προσπαθούμε κάθε μέρα και με κάθε αφορμή να την αξιοποιούμε με στόχο την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, όπου δραστηριοποιούμαστε και την ενίσχυση δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό κάναμε κι αυτή τη φορά μέσω της υποστήριξης του νέου προγράμματος πρόληψης πυρκαγιών του SupportCY, του δικτύου που στηρίζoυμε από την πρώτη χρονιά παρουσίας μας στην Κύπρο. Μια συνεργασία που επιβεβαιώνει πως η Κωτσόβολος και SupportCY σκέφτονται «πράσινα» και φροντίζουν όλες τους οι πρωτοβουλίες να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.